black ghd ghd rare chi nano flat iron ghd black chi hair straightener ghd straighteners chi pink flat inron chi ceramic flat iron ghd balck mk4 chi nano
Laboratoriumtechniek - 314 Artikel(en)
Laboratoriumtechniek Login Keuzedelen: mijn voorkeur is:
Wiskunde
Wis/natuurkunde
Ondernemerschap
Duits
Polymeerchemie

Toon lijst

Powered by IntraJava

Minder slaap voor het examen ?
 

 

Langslapers leven korter  

van onze verslaggeefster J. Oving

 

Mensen die niet genoeg hebben aan een nachtrust van acht uur of minder leven korter dan mensen die weinig slapen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van CaliforniŽ. Voor het onderzoek zijn in San Diego meer dan een miljoen Amerikanen in de leeftijd van dertig tot 102 jaar ondervraagd.

Mensen die tijdens het zes jaar durende onderzoek acht uur per nacht sliepen, bleken 12 procent meer kans te lopen om te sterven, dan ondervraagden die vijf tot zeven uur in bed lagen.

Bij deelnemers die langer dan acht uur sliepen was dat percentage zelfs 15 procent. Dat gold overigens ook voor mensen die minder dan 4,5 uur sliepen.

'Mensen die vijf, zes of zeven uur slapen, hoeven zich nergens zorgen over te maken', aldus onderzoeker dr. D. Kripke. 'Er is geen bewijs dat mensen acht uur slaap nodig hebben. Dat idee komt omdat oma dat vroeger altijd vertelde.'

Aangemaakt: 17-4-2002, Laatste bewerking: 17-4-2002