black ghd ghd rare chi nano flat iron ghd black chi hair straightener ghd straighteners chi pink flat inron chi ceramic flat iron ghd balck mk4 chi nano
Laboratoriumtechniek - 314 Artikel(en)
Laboratoriumtechniek Login Keuzedelen: mijn voorkeur is:
Wiskunde
Wis/natuurkunde
Ondernemerschap
Duits
Polymeerchemie

Toon lijst

Powered by IntraJava

Ligt het aan de leraar?
 

Betweterige leraren krijgen angstige leerlingen

van onze verslaggever RvI

Veel middelbare scholieren lopen rond met een bijna fobische angst voor wiskunde. Als je daar last van hebt (gehad) kan het de rest van je loopbaan bepalen, zeker als je daarna wilt gaan studeren. Wat blijkt? Het ligt allemaal aan de leraar.

In een onderzoek werden de onderwijsmethodes van 65 leraren onderzocht. De leraren die de nadruk leggen op één juist antwoord krijgen studenten die geen vragen meer durven stellen en afschuw hebben om nieuwe terreinen te verkennen. Dit waren de leraren die vragen stelden zoals: wat is hierop het juiste antwoord, hiermee suggererend dat er altijd maar één oplossing is voor een probleem of vraagstuk.

Hiermee in tegenstelling, vonden de onderzoekers van de Universiteit van Notre Dame, waren de leraren die ondersteunende leermethodes gebruikten: dit maakte de studenten juist gespitst op creatieve oplossingen en nieuwe concepten. Het meest succesvol zijn de leraren die gebruik maken van aanmoedigingen bij het leren en enthousiasme tonen voor de leerstof, zegt Julianne Turner, psychologie docent aan de Universiteit van Notre Dame, en auteur van het onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Educational Psychology. Negatieve leerervaringen kunnen doorwerken in het latere leven van mensen en hun zelfvertrouwen ondermijnen.

bron:.bodyvitaal.nl

 

Aangemaakt: 1-5-2002, Laatste bewerking: 1-5-2002