black ghd ghd rare chi nano flat iron ghd black chi hair straightener ghd straighteners chi pink flat inron chi ceramic flat iron ghd balck mk4 chi nano
Laboratoriumtechniek - 314 Artikel(en)
Laboratoriumtechniek Login Keuzedelen: mijn voorkeur is:
Wiskunde
Wis/natuurkunde
Ondernemerschap
Duits
Polymeerchemie

Toon lijst

Powered by IntraJava

Koffie verkeerd?
 

 

  

 

Koffie en gezondheid
Koffie is belangrijk binnen onze samenleving. Koffie wordt al jaren veel en graag gedronken, omdat het lekker is en omdat het met elkaar koffiedrinken gezelligheid biedt. Koffie is in Nederland zelfs populairder dan cola en bier. Uit onderzoek is gebleken dat er maar weinig mensen zijn die geen koffie drinken. Koffie wordt vooral thuis gebruikt, maar natuurlijk ook op het werk.

Koffie is lekker, maar is het ook gezond?

Veel koffie drinken is nooit goed, maar een paar kopjes per dag kan geen kwaad. Enkele wetenswaardigheden over koffie:

Oorspronkelijk komt koffie uit EthiopiŽ.
Een geitenhoeder in EthiopiŽ heeft ontdekt dat koffie een verkwikkend effect heeft op de geest. Ontdekkingsreizigers bezochten aan het einde van de 15e eeuw de koffiehuizen in het Midden-Oosten, waar koffiedrinken een dagelijks ritueel was geworden. Er werd een drank geserveerd die slaperigheid en vermoeidheid kon verdrijven en ook nog lekker van smaak was. Europese handelaren zagen daar wel wat in en lieten koffie naar Europa brengen. Amsterdam werd eind 17e eeuw het wereldcentrum van de koffiehandel.

Door veel koffiedrinken krijg je aanslag op je tanden.
Je tanden worden geel en je krijgt last van slechte adem. Door het binnendringen van allerlei kleurstoffen uit de voeding, staan tanden het hele leven bloot aan verkleuring. Koffie, thee, roken en wijn zijn in dit verband goede voorbeelden. Matig het gebruik van producten als koffie, thee en rode wijn.

Koffie drinken tijdens het eten is niet aan te raden.
Koffie dwingt het voedsel namelijk de maag voortijdig te verlaten en vertraagt de beweeglijkheid van de ingewanden. Dit kan leiden tot verstoppingen of diarree.

Koffie verdrijft de slaap.
Mensen die ís avonds een kopje koffie drinken kunnen vaak niet in slaap komen. Drink koffie dus vooral overdag.

Koffie kan hoofdpijn veroorzaken.
Als je door de weeks veel koffie dringt en in het weekend niet kan je hoofdpijn krijgen. Doordat je in het weekend geen koffie drinkt vertonen je hersenen afkickverschijnselen van de cafeÔne. Daardoor krijg je hoofdpijn. Meestal trekt het ook weer weg als je een kop koffie drinkt.

Van te veel koffie kun je maagklachten krijgen.
Wanneer je regelmatig koffiedrinkt kun je wel eens last hebben van je maag. Maagklachten na het drinken van koffie kunnen ontstaan door reststoffen die de maag kunnen irriteren. Door het branden van de koffiebonen verandert namelijk de structuur van de van nature in koffiebonen aanwezige chlorogeenzuren, waardoor reststoffen ontstaan, die uw maag kunnen belasten.

Bron: www.arboned.nl

Aangemaakt: 30-6-2005, Laatste bewerking: 30-6-2005