black ghd ghd rare chi nano flat iron ghd black chi hair straightener ghd straighteners chi pink flat inron chi ceramic flat iron ghd balck mk4 chi nano
Laboratoriumtechniek - 314 Artikel(en)
Laboratoriumtechniek Login Keuzedelen: mijn voorkeur is:
Wiskunde
Wis/natuurkunde
Ondernemerschap
Duits
Polymeerchemie

Toon lijst

Powered by IntraJava

Week 40 door Dion
 

Week 40- Dion Eding Groep A 5-10-08

Hey,

Mijn naam is Dion. Ik doe op dit moment de studie MBO laboratoriumtechniek aan het Drenthe college in Emmen. Ik ga jullie iets vertellen over deze (k)week.

Maandag, Vorige week was ik de hele week voorzitter van een groepje eerste jaars studenten.

Phoe ik ben blij dat ik bij de vergaderingen van mijn voorzitterschap af ben. (Je moet bij laboratoriumtechniek vergaderingen bijwonen en de taken van bordschrijver, Notulist en voorzitter rouleren iedere week.) Vandaag was het een leuke dag. Eerst vergaderen dan informatica gevolgd door medische theorie, Nederlands, Praktijk Biologie/Medisch en tot slot Dola (Docent op loop afstand).

Met Nederlands moesten we een discussie houden over een stelling. Alhoewel het meer op een debat leek (onder ander dankzij mij). Onze stelling: Afval scheiden is te duur.

Praktijk was nog beter. We gingen vandaag wangslijmvlies onderzoeken van onszelf. Bij sommigen kom je hele grappige dingen tegen dan alleen maar wangslijmvlies. Bijv. Voedselresten (bij mij), (Bij sommige andere klasgenoten noem maar geen namen want die personen voelen zich toch wel aangesproken.)

Woensdag, praktijk scheikunde. Vandaag ging ik kleurstof in limonadesiroop meten (dat is dus niet met een liniaal). Ik maakte eerst een ijkserie. Daarna pipetteerde ik 5,00 ml limonadesiroop in een maatkolf van 50 ml. En tenslotte meet ik van alle oplossingen de extinctie met een spectrofotometer. Dat is zeg maar de kleurintensiteit; hoe donkerder de kleur hoe hoger de concentratie kleurstof.

Vrijdag, Weer praktijk scheikunde. Vandaag ging ik het ijzerconcentratie gehalte in een monster bepalen. Ik maakte natuurlijk weer eerst een ijkserie (dit soort dingen leer je nog wel) in maatkolven van 50 ml. Ik pipetteerde 5 ml monster in een maatkolf van 50 ml. En ik voegde per maatkolf 15 ml acetaatbuffer en 6 ml 2,2 bipyridyl-oplossing toe. En ik meet de extinctie weer zodat ik met een formule de concentratie weet.

Nou dat was mijn week een heleboel dingen heb ik achter wege gelaten omdat die gewoonweg niet zo interessant zijn.

Aangemaakt: 5-10-2008, Laatste bewerking: 5-10-2008