black ghd ghd rare chi nano flat iron ghd black chi hair straightener ghd straighteners chi pink flat inron chi ceramic flat iron ghd balck mk4 chi nano
Laboratoriumtechniek - 314 Artikel(en)
Laboratoriumtechniek Login Keuzedelen: mijn voorkeur is:
Wiskunde
Wis/natuurkunde
Ondernemerschap
Duits
Polymeerchemie

Toon lijst

Powered by IntraJava

Van VMBO naar Lab ?
 

 

Mijn naam is Rik, ik ben 17 jaar en zit in de in de tweede klas van middelbare laboratorium onderwijs op het Drenthe College in Emmen.

Ik ben deze opleiding gaan doen omdat ik op school het liefst bezig was met natuurwetenschappelijke vakken, vooral Scheikunde en Biologie. Ik wilde graag op dat gebied iets praktisch gaan doen, in plaats van een baantje waarbij je de hele dag achter een bureautje moet zitten. Na wat rond kijken bleek al snel dat Laboratoriumonderwijs de ideale opleiding voor mij was.

 

Tot nu toe bevalt de opleiding erg goed. Je leert hoofdzakelijk onderzoek te doen naar de samenstelling van stoffen. Daarvoor leer je veel technieken en meetmethodes, verder krijg je kennis van geavanceerde apparatuur waar je later mee gaat werken. Je leert hoe je meetresultaten moet verwerken om vervolgens  conclusies te kunnen trekken over de samenstelling van je monster (klein deel van een grotere portie materiaal.)Als analist is het belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken zodat je juiste meetresultaten krijgt. Je moet dus wel een beetje een pietje precies zijn, maar als je dat nog niet bent dan wordt je het hier wel. Naast de vele uurtjes die je in het lab doorbrengt om te experimenteren, krijg je natuurlijk ook theorie. Wat dat betreft sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan, omdat de theorie altijd in bepaalde mate terug komt in de praktijk.

 

Aan het einde van de eerste klas ga je je specialiseren, je kunt dan kiezen voor chemische of de medische richting. Als medisch analist kom je meestal te werken in een ziekenhuis. Je levert dan een belangrijke bijdrage aan de medische diagnostiek, je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld bloedonderzoek of je stelt vast of iemand een infectie heeft opgelopen.

Zelf heb ik gekozen voor de chemische richting. Je komt dan meestal terecht in de chemische industrie. Binnen dat bedrijf hou je je vaak bezig met de kwaliteit van het product. Je controleert dan niet alleen het eind product maar ook bepaal je of het productieproces wel goed verloopt. Het kan ook zijn dat je meewerkt aan onderzoek om een product te verbeteren. Kortom met lab techniek kun je heel veel kanten op, bovendien is er veel werkgelegenheid. De chemische industrie is de snelst groeiende industrie van de wereld. Je kunt daarom bij veel verschillende bedrijven terecht voor een uitstekende baan waarmee je niet slecht verdient.
Aangemaakt: 5-2-2002, Laatste bewerking: 5-2-2002