black ghd ghd rare chi nano flat iron ghd black chi hair straightener ghd straighteners chi pink flat inron chi ceramic flat iron ghd balck mk4 chi nano
Laboratoriumtechniek - 314 Artikel(en)
Laboratoriumtechniek Login Keuzedelen: mijn voorkeur is:
Wiskunde
Wis/natuurkunde
Ondernemerschap
Duits
Polymeerchemie

Toon lijst

Powered by IntraJava

Angela en biochemie deel 1
 

 

Hallo VMBOíers,

 

Ik ben Angela en zit op het Drenthe college Emmen, waar ze dus lab-techniek geven. Ook ik volg deze opleiding. Ik zit nu in het derde jaar, en doe de biochemische richting. En volgend jaar zal ik dus 2 x een half jaar op stage gaan waar ik ook op deze website verslag van zal doen.

 

Ik ben begonnen op de mavo waarin ik voor scheikunde de meeste interesse had. Dat is ook niet  zo gek als je daar redelijk hoge cijfers ophaalt.

Na van de mavo te zijn geslaagd zocht ik dus ook naar een opleiding waarin ik verder kon gaan in de scheikunde. Ik kwam eerst bij Groningen terecht, maar Emmen beviel mij toch het beste. De school staat als beter bekend en ligt ook in een betere buurt dan in Groningen. En nu zit ik dus in Emmen.

 

De opleiding zit als volgt in elkaar:

Het 1ste jaar is een basisjaar waarin het meeste van de mavo herhaald wordt en waar iets dieper op de stof wordt ingegaan. In 2de jaar maak je een keuze tussen medisch en chemisch. Medisch houdt globaal in dat je onderzoek doet naar weefsel, lichaamsvochten e.d. Chemisch houdt globaal in dat je onderzoek doet naar materialen, levensmiddelen enzovoort.

 

Als je in het 2de voor chemisch hebt gekozen kun je in het 3de jaar kiezen uit nog 2 opties: Bij beide richtingen krijg je dezelfde de vakken, maar per richting verschillende vakken erbij.  Chemisch; houdt in dat je onderzoek doet naar plastics, polymeren en nog meer van die dingetjes. Biochemisch; het leukste onderdeel vind ik, doe je onderzoek naar bacteriŽn, DNA en recombinant DNA technieken en nog veel meer. Het 4de en het laatste jaar loop je 2 keer een half jaar stage. Waar dit is ligt aan welke optie je kiest.

 

Als je meer informatie wil over waar ze zich in het 2de jaar chemisch mee bezig zijn kan Rik je hier meer over vertellen: Van VMBO naar lab?

En over het 4de jaar vertelt Robertus meer: in:  Robertus op stage.

 

Aangemaakt: 12-4-2002, Laatste bewerking: 25-4-2002